Meggyes piskóta tojás nélkül

Már napok óta vágyakoztam valamilyen gyümölcsös sütire... Szerencsére közbe jött egy hosszú hétvége, ezért gyorsan ki is használtam a rengeteg szabadidőmet. Majd miután kitakarítottam az egész lakást és jólesően lehuppantam a kanapéra, eszembe jutott, hogy milyen régóta nem ettem már anyukám meggyes piskótájából.....Pedig gyerekkoromban szinte minden vasárnap a délutáni séta után azt majszoltuk. Azóta eltelt egy pár év és áttértem a vegán életmódra,és minden állati eredetű alapanyagot kizártam az életemből, de az isteni süti ízére még mindig pontosan emlékszem. És ki mondta, hogy tojás nélkül nem lehet piskótát sütni?

32293712_1707693499276171_577389135254257664_n.jpg

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg barna nádcukor
  • 1/2 cs sütőpor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 tk citromlé
  • 1 csipet só 
  • 1 tk vanília ( lehet vanília aroma is)
  • 2 dl víz
  • 5 dkg olaj
  • 1 bögre meggy befőtt (lecsepegtetve, félbevágva)

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat egy tálban jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a folyékony hozzávalókat és csomómentesre keverjük. Az így kapott masszát egy sütőpapírral bélelt sütőformába öntjük. A tetejét megszórjuk a meggy darabkákkal. Ezután 180 fokra előmelegített sütőben 20-30 perc alatt megsütjük. Szúrópróbával ellenőrizhetjük, hogy megsült-e a piskóta. Persze a piskóta receptet kedvetekre variálhatjátok bármilyen idénygyümölccsel, vagy csokidarabkákkal. Ezt már a fantáziátokra van bízva.

32191485_1707675309277990_7882430659464003584_n.jpg

Jó étvágyat!