Meggyes piskóta tojás nélkül
Már napok óta vágyakoztam valamilyen gyümölcsös sütire... Szerencsére közbe jött egy hosszú hétvége, ezért gyorsan ki is használtam a rengeteg szabadidőmet. Majd miután kitakarítottam az egész lakást és jólesően lehuppantam a kanapéra, eszembe jutott, hogy milyen régóta nem ettem már anyukám meggyes piskótájából.....Pedig gyerekkoromban szinte minden vasárnap a délutáni séta után azt majszoltuk. Azóta eltelt egy pár év és áttértem a vegán életmódra,és minden állati eredetű alapanyagot kizártam az életemből, de az isteni süti ízére még mindig pontosan emlékszem. És ki mondta, hogy tojás nélkül nem lehet piskótát sütni?
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 10 dkg barna nádcukor
- 1/2 cs sütőpor
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 tk citromlé
- 1 csipet só
- 1 tk vanília ( lehet vanília aroma is)
- 2 dl víz
- 5 dkg olaj
- 1 bögre meggy befőtt (lecsepegtetve, félbevágva)
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat egy tálban jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a folyékony hozzávalókat és csomómentesre keverjük. Az így kapott masszát egy sütőpapírral bélelt sütőformába öntjük. A tetejét megszórjuk a meggy darabkákkal. Ezután 180 fokra előmelegített sütőben 20-30 perc alatt megsütjük. Szúrópróbával ellenőrizhetjük, hogy megsült-e a piskóta. Persze a piskóta receptet kedvetekre variálhatjátok bármilyen idénygyümölccsel, vagy csokidarabkákkal. Ezt már a fantáziátokra van bízva.
Jó étvágyat!