A legfinomabb csokis zabkása

Nagyon szeretem a zabkását, mert isteni finom, tápláló és rengeteg módon elkészíthető, amiért szinte lehetetlen megunni. A másik fontos szempont pedig, hogy gluténmentes és hosszan tartó energiát biztosít a szervezetünk számára.

new_phototastic_collage.jpg

Hozzávalók:

  • 3/4 bögre zabpehely
  • 1 bögre növényi tej
  • 1/2 bögre víz
  • 1 ek holland kakaópor
  • 1 tk datolyaszirup
  • 2 ek kókuszjoghurt
  • 1 tk chia mag
  • granola
  • banán
  • fagyasztott erdei gyümölcs

 

Elkészítés:

1. Egy lábasban összekeverjük a zabpelyhet, a növényi tejjel, a vízzel, a kakaóporral és a datolyasziruppal. Addig főzzük amíg a zabpelyhek kellően megdagadnak és egy jó krémes kását nem kapunk.

2. Ha elkészült a zabkásánk, egy tálkába kanalazzuk.

3. A tetejére teszünk egy jó nagy kanál kókuszjoghurtot, megszórjuk a granolával és a chia maggal.

4. Banánszeletekkel és erdei gyümölcsökkel díszítjük.