A legfinomabb csokis zabkása
Nagyon szeretem a zabkását, mert isteni finom, tápláló és rengeteg módon elkészíthető, amiért szinte lehetetlen megunni. A másik fontos szempont pedig, hogy gluténmentes és hosszan tartó energiát biztosít a szervezetünk számára.
Hozzávalók:
- 3/4 bögre zabpehely
- 1 bögre növényi tej
- 1/2 bögre víz
- 1 ek holland kakaópor
- 1 tk datolyaszirup
- 2 ek kókuszjoghurt
- 1 tk chia mag
- granola
- banán
- fagyasztott erdei gyümölcs
Elkészítés:
1. Egy lábasban összekeverjük a zabpelyhet, a növényi tejjel, a vízzel, a kakaóporral és a datolyasziruppal. Addig főzzük amíg a zabpelyhek kellően megdagadnak és egy jó krémes kását nem kapunk.
2. Ha elkészült a zabkásánk, egy tálkába kanalazzuk.
3. A tetejére teszünk egy jó nagy kanál kókuszjoghurtot, megszórjuk a granolával és a chia maggal.
4. Banánszeletekkel és erdei gyümölcsökkel díszítjük.