Magyaros tofu"rántotta"

Amikor egy társaságban bevallom,hogy nem eszek semmi állati eredetűt mindig jön a kérdés: De tojást ugye eszel?? Ilyenkor mindig szégyenlősen, bólogatok, hogy nem tojást SEM..... Ahogy tejet, sajtot és húst sem..... Ekkor gondolják sokan, hogy szegény lány biztosan nem eszik mást csak füvet...Íme itt egy újabb tökéletes példa arra, hogy a vegánság nem jár lemondásokkal, nem szaladunk ki a rétre amint megéhezünk, vagyis talán a kertbe igen finom, friss zöldségekért, már akinek van rá lehetősége. Vagyunk most már olyan szerencsés helyzetben, hogy bármilyen húsos, tojásos, tejes receptet kitűnően tudunk elkészíteni csak növényi alapanyagokkal is. De nem is ragozom tovább, győződjetek meg róla magatok is.

tofurantotta2_1.jpg

Hozzávalók:

  • 1 csomag tofu
  • paradicsom 
  • paprika
  • hagyma
  • újhagyma
  • gomba 
  • só, bors, vegamix
  • 1 tk kurkuma
  • 1 csipet fekete só (elhagyható)
  • 1 tk füstölt pirospaprika
  • 1 tk fokhagymapor
  • olíva olaj a sütéshez

 

Elkészítés:

A kockára vágott hagymát kevés olajon lepirítjuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombákat. Amikor megsültek a gombák hozzáadjuk a felaprított paprikát, paradicsomot és összesütjük egy picit. Amikor már szép lecsó kinézete van belemorzsoljuk a lecsepegtetett szárazra törölt tofut. Fűszerezzük és pár perc alatt készre sütjük.

Tálalhatjuk frissen felaprított újhagymával, petrezselyemmel.

A fekete só, vagy más néven Kala namak egyfajta vulkáni kőzet, melyet gyakran használnak ízesítésre Indiában. Nagyon jellegzetes kénes íze van, amelynek köszönhetően tojásos ízt ad az ételeknek.Magas vérnyomással küzdőknek ajánlott a fogyasztása. Kiváló székrekedés, puffadás, gyomorégés és emésztési zavarok ellen is. Vasban és ásványi anyagokban is gazdag.

Jó étvágyat!!