"One Pot " Spenótos Gombás Spagetti
Imádom az olyan ételeket, amik egyszerűek, gyorsan elkészíthetőek és nem mellesleg laktatóak is. Mivel az utóbbi időben rengeteg elfoglaltságom van, így a legfontosabb tényező a gyorsaság, viszont mégsem szeretnék egészségtelen gyors kaján élni. Erre pedig a legjobb megoldás az lenne , ha minden hozzávalót beledobálnék egy nagyobb fazékba és a vacsorám megfőzné saját magát, amíg én nyugodtan teszem a dolgom. Jól hangzik ugye? Nos a mai recept, majdnem ennyire önálló,csak egy egészen kis hozzájárulásomra volt szüksége!
Hozzávalók:
- 1 db vöröshagyma
- 200 g csiperke gomba
- 4 gerezd fokhagyma
- 200 g cherry paradicsom
- 1/2 citrom héja és leve
- 1/2 tk só
- 1/2 tk őrölt bors
- 1 tk füstölt pirospaprika
- 200 g tojásmentes spagetti
- 500 ml forró víz
- 1 db zöldségleves kocka
- 2 ek sörélesztő pehely
- 1 nagy marék bazsalikom aprítva
- 1 tk oregánó
- 1 tk kakukkfű
- 200 g spenót
Elkészítés:
1. Egy fazékban kevés olívaolajat hevítünk, majd rászórjuk az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát és a felszeletelt gombát. 5-10 percig pirítjuk, amíg a gomba és a hagyma egy kicsit karamellizálódik.
2. Ezután hozzáadjuk a félbevágott paradicsomokat, a 1/2 citrom reszelt héját és kifacsart levét. Sózzuk borsozzuk, majd megszórjuk a füstölt paprikával.
3. Hozzáadjuk a száraz spagetti tésztát, majd az egészet felöntjük az 500 ml forró vízzel, a végén pedig beledobjuk a zöldségleves kockát.
4. Közepes lángon 15 percig főzzük , amíg a spagetti megpuhul. Ha esetleg még nem puhult meg, viszont a víz elpárolgott, nyugodtan adhatunk hozzá még egy keveset. Ínyencek ebben az esetben egy kis száraz fehérborral is meglöttyinthetik, persze csak ízlés szerint :-)
5. Amikor a spagettink már al dente, hozzáadjuk a 200 g spenótot, a sörélesztő pelyhet és a zöldfűszereket. Jól elkeverjük és már kész is vagyunk és jöhet a tálalás.
Jó étvágyat kívánok!