"One Pot " Spenótos Gombás Spagetti

Imádom az olyan ételeket, amik egyszerűek, gyorsan elkészíthetőek és nem mellesleg laktatóak is. Mivel az utóbbi időben rengeteg elfoglaltságom van, így a legfontosabb tényező a gyorsaság, viszont mégsem szeretnék egészségtelen gyors kaján élni. Erre pedig a legjobb megoldás az lenne , ha minden hozzávalót beledobálnék egy nagyobb fazékba és a vacsorám megfőzné saját magát, amíg én nyugodtan teszem a dolgom. Jól hangzik ugye? Nos a mai recept, majdnem ennyire önálló,csak egy egészen kis hozzájárulásomra volt szüksége! 

 new_phototastic_collage2.jpg

Hozzávalók:

  • 1 db vöröshagyma
  • 200 g csiperke gomba
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 200 g  cherry paradicsom
  • 1/2 citrom héja és leve
  • 1/2 tk só
  • 1/2 tk őrölt bors
  • 1 tk füstölt pirospaprika
  • 200 g tojásmentes spagetti
  • 500 ml forró víz
  • 1 db zöldségleves kocka
  • 2 ek sörélesztő pehely
  • 1 nagy marék bazsalikom aprítva
  • 1 tk oregánó
  • 1 tk kakukkfű
  • 200 g spenót

Elkészítés:

1. Egy fazékban kevés olívaolajat hevítünk, majd rászórjuk az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát és a felszeletelt gombát. 5-10 percig pirítjuk, amíg a gomba és a hagyma egy kicsit karamellizálódik.

2. Ezután hozzáadjuk a félbevágott paradicsomokat, a 1/2 citrom reszelt héját és kifacsart levét. Sózzuk borsozzuk, majd megszórjuk a füstölt paprikával.

3. Hozzáadjuk a száraz spagetti tésztát, majd az egészet felöntjük az 500 ml forró vízzel, a végén pedig beledobjuk a zöldségleves kockát.

4. Közepes lángon 15 percig főzzük , amíg a spagetti megpuhul. Ha esetleg még nem puhult meg, viszont a víz elpárolgott, nyugodtan adhatunk hozzá még egy keveset. Ínyencek ebben az esetben egy kis száraz fehérborral is meglöttyinthetik, persze csak ízlés szerint :-)

5. Amikor a spagettink már al dente, hozzáadjuk a 200 g spenótot, a sörélesztő pelyhet és a zöldfűszereket. Jól elkeverjük és már kész is vagyunk és jöhet a tálalás.

Jó étvágyat kívánok!