Tócsi kicsit másképp
Szerencsés vagyok, mert a kisfiam nagyon jó alvó, így ma is volt időm egy kicsit kiszakadni a mókuskerékböl és egy kicsit elvonulni a konyhába.... Persze ez nem mindenki számára jelenti a pihenést,de én ott tudok igazán kikapcsolódni. Viszont ma valami könnyű ebédre vágytam, ami gyorsan elkészül, ugyanakkor laktató is.
Hozzávalók:
- 1 közepes méretű cukkini
- 3 kisebb burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 bögre liszt ( lehet gluténmentes is)
- chilipehely ( opcionális)
- só, bors ízlés szerint
- olaj
Az újhagymás-petrezselymes mártogatóshoz:
- vegán tejföl vagy szójajoghurt
- 1 szál újhagyma
- friss petrezselyem
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
- A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk , majd lereszeljük. Az egyszerűség és a gyorsaság kedvéért én ehhez az aprítógépem reszelő funkcióját használtam.
- A lereszelt zöldségeket sózzuk,borsozzuk ízlés szerint, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is.
- Jól elkeverjük,hogy a fűszerek mindenhol átjárják a reszeléket, majd állni hagyjuk 10 percig.
- Amikor egy kicsi levet eresztett,hozzáadom a lisztet és jól elkeverem ,hogy ne legyen csomós.
- Egy serpenyőben kevés olajat hevítek, majd egy evőkanál segítségével kis kupacokat halmozok a serpenyőbe.
- A tócsik mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
- A mártogatóshoz felaprítjuk az újhagymát, a fokhagymát és a petrezselymet. Majd összekeverjük a vegán tejföllel és a fűszerekkel.
- Ezután már nincs is más dolgunk, mint jóízűen falatozni.