Nyers vegán bounty torta

Az elmúlt fél év elég pörgősre sikerült. Hazaköltözés, babavárás, házalakítás, újabb költözés így kevésbé voltam aktív az online felületeken. Ezért is gondoltam, hogy a visszatéréshez valami igazán ütős receptet hozok nektek. Mivel még mindig nem vagyok időmilliomos, erről a nagyon cuki 5 hetes kisfőnököm gondoskodik, így a legfontosabb szempont  az időhatékonyság volt a torta elkészítésekor. Bevallom ennek a posztnak a megírása jóval több időt vett igénybe. Na de nem is szaporítom tovább a szót, fogadjátok szeretettel ezt a tavaszköszöntő receptet, mely minden alkalomra tökéletes vendégváró, a kókuszimádóknak pedig biztosan nagy kedvence lesz.

 

nyersvegan_bounty_torta2.jpg

Hozzávalók:

Alap:

  • 200 g medjoul datolya kimagozva
  • 75 g kókuszreszelék
  • 125 g dió
  • csipet só

Krém:

  • 125 g kesudió
  • 50g kókuszreszelék
  • 200 ml kókusztej (konzerv)
  • 2 ek  növényi szirup
  • 2 ek kókuszolaj

Csokis réteg:

  • 150 g 75%-os étcsokoládé
  • 200 ml kókusztej

Elkészítés:

1. A kesudiót forró vízzel leforrázzuk és 10 percig állni hagyjuk.

2. Az alap hozzávalóit egy nagy teljesitményű aprítógépben addig aprítjuk, amig egy jól formázható masszát nem kapunk. Ezt a masszát egy sütőpapírral bélelt kicsi tortaformába nyomkodjuk, ügyeljünk rá, hogy egyenletesen oszlassuk el a masszát.

3. A kesudiót lecsepegtetjük, majd a krém többi hozzávalójával együtt az aprítógépben homogén masszává turmixoljuk. Ez egy kicsit hígabb állagú lesz mint az alap. Ha elkészült az alapra öntjük és egy spatula segítségével ezt is egyenletesen eloszlatjuk. Amíg elkészítjük a csokis réteget a tortánkat a hűtőben pihentetjük.

4. Egy lábasban felmelegítjük a kókusztejet, majd beleszórjuk a darabokra tört étcsokoládét és folyamatos kevergetés mellett felolvasztjuk. Édesszájúak ezen a ponton adhatnak még hozzá egy kevés növényi szirupot, ami egy kicsit enyhíti az étcsokoládé keserűségét,bár személy szerint nekem nem hiányzott a végeredményből.

5. Az étcsokoládés masszát a torta tetejére öntjük, kicsit megütögethetjük a formát , hogy egyenletesebb legyen a teteje. Ha kész egy éjszakát pihentetjük a hűtőben.

6. Másnap pedig ízlés szerint díszíthetjük. Én most cukrozatlan kakaóport, epret és egy kis kókuszreszeléket használtam, de nyugodtan használjátok a fantáziátokat.

nyersvegan_bounty_torta_1.jpg