Tofukörözött

Hamarosan itt a húsvét, amit idén rendhagyó módon mindenki nagyon szűk családi körben tölt majd. Személy szerint nekem ez most egy kicsit fájó pont, mivel hosszú évek óta ez lett volna az első itthon töltött húsvétom. De szeretem a kihívásokat és egy kis kijárási korlátozás sem állhat az utamba, na meg persze az sem, hogy nem eszem húst. Ezért is kezdtem el már most a tervezgetést, hogy mi is kerüljön az ünnepi asztalra. Így esett a választásom a körözöttre. Na de hogyan is készítsünk körözöttet túró nélkül? Nos a válasz, nagyon egyszerűen.

 tofukorozott1.jpg

Hozzávalók:

  • 1 csomag natúr tofu
  • 1-2 ek vegán tejföl , vagy natúr szójajoghurt
  • 1 kk pirospaprika  ( bevállalósak használhatnak füstölt pirospaprikát is )
  • 1 gerezd fokhagyma vagy 1kk fokhagymapor ( de a tubusos fokhagymakrém is tökéletes)
  • 1 kk vegán worchester szósz ( opcionális)
  • 1 kk gulyáskrém ( opcionális)
  • 1 szál újhagyma
  • só, bors, kömény ízlés szerint 

Elkészítés:

  1. Az az újhagyma kivételével az összes hozzávalót beletesszük egy aprítógépbe.
  2. Addig aprítjuk, míg egy körözöttes állagú masszát nem kapunk.
  3. Az így kapott masszát egy tálkába kanalazzuk, majd finoman hozzákeverjük a finomra vágott újhagymát.
  4. Ezen a ponton jöhet a kóstolás. Ki, hogy szereti... Én még adtam hozzá egy kis chilipelyhet és petrezselymet is.
  5. Friss ropogós kenyérrel , vagy zsemlével az igazi

tofukorozott3.jpg

tofukorozott2.jpg