Fahéjas zabkása az esős őszi napokra

Sokaknak rossz kedve lesz az őszi idő beköszöntével, pedig ennek az évszaknak is megvan a maga szépsége. A fák csodás színekben pompáznak, a hideg reggeli smoothiekat felváltják a melengető reggelik, végre élvezhetjük a forró teánkat összekucorodva egy pléddel a kanapén. Amit lássuk be nyáron a 40 fokban nem biztos, hogy túl jó ötlet lett volna. Szerintem mégis a zabkása az egyik legjobb dolog az őszben. Krémesen , meleg, laktató és bárhogyan variálhatjuk, szinte megunhatatlan. 

37067829_1789362151109305_6474856613982240768_n.jpg

Hozzávalók:

  • 3/4 bögre zabpehely
  • 1 bögre növényi tej
  • 1/2 bögre víz
  • 1-2 jó érett banán
  • 1 ek őrölt lenmag
  • 1 kk fahéj
  • 1 marék fekete áfonya ( lehet fagyasztott is) 
  • 1 marék magkeverék
  • 1 ek mandulavaj
  • 1-2 ek csokis chiapuding (opcionális, elkészítéséhez a receptet itt találjátok)

Elkészítés:

Egy lábasban összekeverjük a zabpelyhet a növényi tejjel, a vízzel, az őrölt lenmaggal, a fahéjjal és az egyik banánnal, amit előzőleg egy villa segítségével kicsit összenyomkodtunk. Közepes hőfokon főzzük, amíg a zabpelyhek megpuhulnak és egy krémes kását kapunk. A kész zabkásánkat egy tányérba öntjük és megszórjuk a magkeverékkel, a fekete áfonyákkal, valamint rákanalazzuk a mandulavajat és ha van a chiapudingot, majd nincs más hátra, mint bekuckózni a kanapéra egy pléddel és egy könyvvel majd jólesően elmajszolni.