Medvehagymás palacsinta

Palacsintát készíteni pofon egyszerű. Kevés összetevőből áll és szinte lehetetlen elrontani. Éppen ezért nem meglepő, hogy az egész világon elterjedt. Különböző variációja létezik. Fogyaszthatjuk sósan és édesen is. Most egy sós variációt készítettem, ami kiválóan alkalmas reggelire is, vagy akár ebédre egy kis salátával.

32921724_1715282725183915_2156226509197541376_n.jpg

Hozzávalók:

  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre+ 1 ek növényi tej
  • 3 ek olaj
  • 1 marék medvehagyma
  • 2 szál újhagyma
  • 8 db közepes méretű csiperke gomba
  • vegán reszelt sajt
  • só, bors, vegamix ízlés szerint

Elkészítés:

A gombát és az újhagymát felszeleteljük majd egy serpenyőben kevés olíva olajon megpirítjuk, a legvégén sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Egy nagyobb marék medvehagymát megmosunk és vékony csíkokra vágjuk. Egy tálban csomómentesre keverjük a lisztet a növényi tejjel és 2 evőkanállal olívaolajjal. Hozzákeverjük a medvehagymát majd egy forró serpenyőbe öntjük a massza felét, pár percig sütjük majd megfordítjuk. Így járunk el a massza másik felével. Ebből az adagból készíthettek két nagyobb, vagy három kisebb palacsintát. Ha elkészültek a palacsinták, megszórjuk a vegán reszelt sajttal, és a sült gombával, majd félbehajtjuk őket és kész is. 

Nem olyan rég kipróbáltam a vegánbox hollandiai változatát és volt benne egy üveg füstölt ketchup, ami hamar nagy kedvencemmé vált. Nagy örömömre nagyon jól illett, ehhez a sós palacsintához is.

Jó étvágyat!