Mindenmentes forró csokoládé

Az igazán borús és esős napokat bármikor feldobhatjuk egy jó kis bekuckózással. Ilyenkor fogok egy jó könyvet, egy puha meleg plédet és irány a kanapé. Persze ezt az élményt egy habos gőzölgő forró csoki még meghittebbé teszi. Viszont nem kell aggódnunk a felesleges kalóriák miatt, mert ez a recept nem tartalmaz hozzáadott cukrot, mégis nagyon finom.

43007715_1903897759655743_1250624034836578304_n.jpg

Hozzávalók:

  • 2 ek kesudió
  • 4 szem datolya ( ha királydatolyát használtok, abban az esetben 2 is elég)
  • 1 ek jó minőségű kakaópor
  • 1 kk fahéj 
  • 1/2 bögre forró víz
  • 250 ml édesítetlen szójatej

Elkészítés:

1. A kesudiót, a datolyákat, a kakaóport, a fahéjjal és a fél bögre forró vízzel összeturmixoljuk.

2. Eközben a szójatejet egy lábasban felmelegítjük.

3. Ha kész az egészet összekeverjük, majd egy tejhabosító segítségével felhabosítjuk.