Mindenmentes forró csokoládé
Az igazán borús és esős napokat bármikor feldobhatjuk egy jó kis bekuckózással. Ilyenkor fogok egy jó könyvet, egy puha meleg plédet és irány a kanapé. Persze ezt az élményt egy habos gőzölgő forró csoki még meghittebbé teszi. Viszont nem kell aggódnunk a felesleges kalóriák miatt, mert ez a recept nem tartalmaz hozzáadott cukrot, mégis nagyon finom.
Hozzávalók:
- 2 ek kesudió
- 4 szem datolya ( ha királydatolyát használtok, abban az esetben 2 is elég)
- 1 ek jó minőségű kakaópor
- 1 kk fahéj
- 1/2 bögre forró víz
- 250 ml édesítetlen szójatej
Elkészítés:
1. A kesudiót, a datolyákat, a kakaóport, a fahéjjal és a fél bögre forró vízzel összeturmixoljuk.
2. Eközben a szójatejet egy lábasban felmelegítjük.
3. Ha kész az egészet összekeverjük, majd egy tejhabosító segítségével felhabosítjuk.