Kesukrémsajt friss zöldfűszerekkel

Itt van az ősz, elkezdődött az iskola, lassan mindenki visszatér a jól megszokott mindennapokhoz. Ahogy egyre inkább borúsra fordul az idő, úgy egyre inkább kívánjuk a laktatóbb reggeliket is. Ezért ma reggel a megszokott smoothie-m helyett inkább egy meleg pirítósra vágytam, de a szokásos margarinos verziót gondoltam feldobom egy kis krémsajttal, amit kesudióból készítettem. A végeredmény pedig úgy gondolom magáért beszél.

40651281_1868809246497928_8529915413335638016_n.jpg

Hozzávalók:

  • 1 bögre kesudió (előtte minimum egy éjszakár beáztatjuk, majd lecsepegtetjük)
  • 3 ek sörélesztőpehely
  • 1/2 tk fokhagymapor
  • 1/2 citrom leve
  • só, bors ízlés szerint
  • friss petrezselyem, snidling, bazsalikom

Elkészítés:

A kesudiókat egy éjszakára beáztatjuk annyi vízbe, amennyi éppen ellepi. Ezután leöntjük róla a vizet, majd egy aprítógépbe tesszük a többi hozzávalóval együtt. A friss zöldfűszereket csak a legvégén adjuk hozzá. Addig aprítjuk amíg el nem érjük a megfelelő krémes állagot. Ha nem elég krémes adhattok hozzá még egy evőkanál vizet. Ha elkészült a krémsajt összekeverjük a finomra vágott fűszernövényekkel és már fogyaszthatjuk is. Pirítóssal és szendvicsekbe is kiváló. 

img_0711.JPG