Mediterrán tofu "scramble" fűszeres édesburgonya hasábokkal

Nem hivatalosan beköszöntött a nyár. Ez nálam annyit jelent, hogy megpróbálok a lehető legkevesebb időt tölteni a konyhában, ha főzésre kerül a sor. Persze a finomságokról így sem vagyok hajlandó lemondani, mert köztudott, hogy imádok enni. Ezért is ajánlom mindenkinek ezt a receptet, aki idő- vagy kedv- hiányban szenved! 

mediterran_tofu_scramble.jpg

Hozzávalók:

A tofu scramble- hez

  • 1 blokk tofu ( bármilyen ízesítés jó)
  • 1/2 cukkini 
  • 1 db lilahagyma
  • 1 pritaminpaprika ( én két 1/2- ből raktam össze az egyik sárga a másik piros )
  • 1/2 padlizsán 
  • 1 tk kurkuma
  • 1 tk fokhagymagranulátum
  • 1 tk füstölt pirosparika
  • 1 ek inaktív élesztőpehely
  • só, bors ízlés szerint
  • zöldfűszerek ízlés szerint ( oregánó, kakukkfű, bazsalikom)
  • 1/2 dl víz vagy növényi tej

Fűszeres édesburgonya hasábokhoz:

  • 2-3 kisebb édesburgonya
  • 1 tk füstölt pirospaprika
  • 1 tk inaktív élesztőpehely
  • 1 ek olívaolaj
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés:

A burgonyákat jól megmossuk, nem szükséges őket meghámozni, hiszen "a héjában a vitamin". Nagyobb hasábokra vágjuk őket, majd a hasábokat egy tepsibe helyezzük. Megszórjuk a fűszerekkel és meglocsoljuk az olíva olajjal, majd az egészet kézzel jól összekeverjük. Egy gyors kézmosás után már mehet is be a 200 fokra előmelegített sütőbe kb 20- 30 percre. Eközben  a zöldségeket felkockázzuk. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd megpirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a többi zöldséget, majd pároljuk még egy pár percig. A tofut jól lecsepegtetjük és egy törlőkendő segítségével szárazra töröljük, majd a zöldségekre morzsoljuk. Hozzáadjuk a fűszereket és kevergetés mellett egy kicsit lepirítjuk. A legvégén hozzáadjuk a folyadékot, hogy ne legyen annyira száraz. Ha ügyesek vagytok szinte egyszerre lesz kész a krumplival. Ezután pedig már csak a tálalás van hátra. Fogyaszthatjátok friss salátával. A minap szert tettem egy üveg füstölt ízű ketchup-ra, így én ezzel dobtam fel és egy kis reszelt növényi sajttal

Jó étvágyat!