Gyömbéres-almás hamis rétes

Mint azt már sokan tudjátok jelenleg Hollandiában élek. Ezért van az, hogy sokszor csak fantáziálok a finomabbnál finomabb magyar ételekről. Ezek többségét itt is bármikor elkészíthetem. Viszont vannak dolgok, amik után hónapokig csak sóvárgok. Hiába lehet manapság szinte mindent boltban megvenni, minden országban van pár olyan jellegzetes termék, amit szinte lehetetlen máshol beszerezni. Ez a helyzet a réteslappal. Imádom a rétest!! Az almásat, a mákosat, a meggyeset, a cseresznyéset, a hamis túrósat és a tökös mákosat is. Sőt elvetemült rétesrajongóként még a sós verziókat is! Réteslap hiányában sajnos nem maradt más választásom, mint hónapokig álmodozni az ízéről, mire végre hazamegyek egy pár hétre és bepótolom a lemaradásomat. De van, hogy az álmodozás már nem elég. Így hát elkészítettem kicsit másképp!

30739263_1681431625235692_5598265000072501881_n.jpg

 

Hozzávalók:

  • 1 csomag Tante Fanny leveles tészta
  • 3 db alma
  • 3 ek mandula
  • 3 ek barna nádcukor
  • 3 ek aszalt vörösáfonya
  • 1 citrom leve
  • 1 ek liszt 
  • 1 ujjnyi reszelt gyömbér
  • 1 kk fahéj
  • 1 csipet szerecsendió
  • 2 ek vegán margarin

Elkészítés:

Az almákat meghámozzuk, majd apró kockákra vágjuk. Egy tálban összekeverjük a kockázott almát, a vörösáfonyát, az aprított mandulát, a cukrot, a lisztet, a fűszereket, a citrom levét és a reszelt gyömbért. A leveles tésztát kiterítjük, a tölteléket a közepére helyezzük, majd feltekerjük. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük,majd a tetejét lekenjük az olvasztott margarinnal és megszórhatjuk egy kis cukorral vagy mandulaszeletekkel.200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Tálalhatjátok egy kis vegán fagyival, vagy tejszínhabbal de vigyázat várjátok meg amíg hűl egy kicsit úgy könnyebben szeletelhető és nem utolsósorban nem égeti el úgy a nyelveteket, ahogy az enyémet! :-)

Jó étvágyat!