Amerikai palacsinta friss gyümölcsökkel

A palacsinta igen népszerű étel, rendkívül jól variálható. Lehet desszert, reggeli, de akár még főétel is. Lehet édes és sós is. Az amerikai palacsinta kicsit vastagabb és tartalmasabb, mint a mi hagyományos palacsintánk, ugyanakkor nagyon finom és laktató.

27067435_1595159627196226_8661583245788525090_n.jpg

Hozzávalók:

  • 180 g liszt
  • 2 ek sütőpor
  • 1 ek barna nádcukor ( vagy bármilyen más édesítő ízlés szerint)
  • 1 csipet só 
  • 300 ml növényi tej ( szójatej, zabtej)
  • 2 ek olvasztott kókuszolaj

Díszítéshez:

  • friss gyümölcsök ( banán, eper)
  • olvasztott étcsokoládé
  • növényi szirup

 

Elkészítés:

A száraz és a nedves hozzávalókat külön-külön összekeverjük. Majd a kettőt csomómentesre keverjük. Ezután serpenyőben kókuszolajat hevítünk és kisütjük a palacsintákat. Sütésnél arra figyeljünk,hogy csak egy fél merőkanálnyi masszát tegyünk a serpenyőbe  közepére és nem kell úgy szétoszlatni, mint a hagyományos palacsintát. Mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Tálaláshoz egymásra halmozzuk a palacsintákat, meglocsolhatjuk egy kis étcsokoládés öntettel, friss gyümölcsökkel, vagy akár juharsziruppal is. Megszórhatjátok még egy kis aprított dióval, mandulával, vagy akár mogyoróval is. Én szórtam még rá egy kis hántolt kendermagot is.

Jó étvágyat!!