Gyömbéres- almás crumble
Már hivatalosan is beköszöntött az ősz. Ami annyit tesz, hogy elérkezett a melegítő reggelik ideje. Ez számomra nem más, mint a zab. Számtalan módon variálható, rendkívül egyszerűen elkészíthető reggeli alapanyag, ami teljesen feltölt energiával, rostban és tápanyagban gazdag.
Hozzávalók:
- 1/2 bögre zabpehely
- 1/2 bögre zabliszt
- 1/4 bögre olvasztott kókuszolaj
- 1 ek kókuszcukor
- 2 ek növényi szirup
- 1 érett alma
- 1 nagy marék aszalt vörös áfonya vagy mazsola
- 1ek citromlé
- gyömbér, fahéj, reszelt narancshéj
Elkészítés:
A zabpelyhet, a lisztet, a kókuszolajat, az édesítőkkel elkeverjük, majd félretesszük. Ezután az almát megmossuk, felkockázzuk. Egy sütőformába tesszük, majd meglocsoljuk a citrom levével és megszórjuk a gyömbérrel, a fahéjjal és a reszelt narancs héjával. Jól összekeverjük és a zabpelyhes morzsát a tetejére halmozzuk. 200 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük. Tálalhatjuk kókuszjoghurttal, vagy édesszájúak leönthetik csokiöntettel is.
Jó étvágyat!!