Gyömbéres- almás crumble

Már hivatalosan is beköszöntött az ősz. Ami annyit tesz, hogy elérkezett a melegítő reggelik ideje. Ez számomra nem más, mint a zab. Számtalan módon variálható, rendkívül egyszerűen elkészíthető reggeli alapanyag, ami teljesen feltölt energiával, rostban és tápanyagban gazdag.

 

Hozzávalók:almas_crumble_insta.jpg

  • 1/2 bögre zabpehely
  • 1/2 bögre zabliszt 
  • 1/4 bögre olvasztott kókuszolaj
  • 1 ek kókuszcukor
  • 2 ek növényi szirup
  • 1 érett alma
  • 1 nagy marék aszalt vörös áfonya vagy mazsola
  • 1ek citromlé
  • gyömbér, fahéj, reszelt narancshéj

 

Elkészítés:

A zabpelyhet, a lisztet, a kókuszolajat, az édesítőkkel elkeverjük, majd félretesszük. Ezután az almát megmossuk, felkockázzuk. Egy sütőformába tesszük, majd meglocsoljuk a citrom levével és megszórjuk a gyömbérrel, a fahéjjal és a reszelt narancs héjával. Jól összekeverjük és a zabpelyhes morzsát a tetejére halmozzuk.  200 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük. Tálalhatjuk kókuszjoghurttal, vagy édesszájúak leönthetik csokiöntettel is.

Jó étvágyat!!