"Áfonyás muffin" kicsit másképp
Az áfonyás muffin JÓ, az áfonyás crumble is nagyon jó....... Miközben reggel azon gondolkodtam, hogy melyiket is dobjam be a sütőbe, eszembe jutott, hogy nem tudok dönteni, hisz mindegyiket nagyon szeretem. Így a kettőt összevegyítettem és egy igazi csodát kaptam.Áfonyás muffin bűntudatmentesen.
Hozzávalók:
- 1/2 bögre zabpehely
- 1/2 bögre zabliszt
- 1/2 bögre kókuszreszelék
- 1 ek őrölt lenmag
- csipet só
- 1/2 bögre áfonya
- 1 bögre kókusztej
- 3 ek növényi szirup
- fahéj, gyömbér
Elkészítés:
Egy tálban összekeverjük a hozzávalókat, az áfonyákat a legvégén tesszük bele, nehogy összetörjenek.
Az így kapott masszát egy sütőformába tesszük, majd a 180 fokra előmelegített sütőben kb 15-20 perc alatt készre sütjük.
Fogyaszthatjuk kókuszjoghurttal és még több friss áfonyával.
A fekete áfonya egészséges és világszerte közkedvelt. Tartalmaz káliumot, vasat, cinket, magnéziumot, kalciumot, mangánt, C-, és K-vitamint. Fogyasztása csökkenti a koleszterinszintet, erősíti az érfalakat. Vértisztító hatással rendelkezik. Magas rosttartalma kedvezően hat az emésztésre. Rendkívül magas az antioxidáns tartalma ezek közül is a kékes-piros színt adó antociánok, proantociánok, leukoantociánok, flavonolok és származékaik. Keringést serkentő, antibakteriális hatása van. Erősíti az immunrendszert. Szemvédő hatással is rendelkezik. Lassítja az öregedést, fogyasztása segít megőrizni a szellemi frissességet és a jó emlékezőképességet.