Nyers Vegán Brownie
Hozzávalók:
2 és 1/2 bögre magozott datolya
1 és 1/2 bögre dió
1/2 bögre + 2 ek kakaópor
2 tk vanília aroma
1/4 bögre növényi szirup
2 ek olvasztott kókuszolaj
csipet só
Elkészítés:
A datolyát, a diót, 6 ek kakaóporral 1 és 1/2 tk vanilia aromával, 2 tk vízzel és a sóval aprítógépbe tesszük és addig aprítjuk amíg egy jól formázható masszát nem kapunk.
Az elkészült masszát egy sütőpapírral bélelt kisebb sütőformában, vagy jénaiban egyenletesen eloszlatjuk, majd hűtőbe tesszük.
Egy keverőtálkában csomómentesre keverjük a maradék kakaóport a maradék vanília aromát, a növényi szirupot és az olvasztott kókuszolajat. Ha kész kivesszük a hűtőből a brownie-t és a krémet egyenletesen elosztjuk a tetején, ízlés szerint megszórhatjuk apróra vágott dióval, mogyoróval, mandulával, de akár pisztáciával is, bőven akad választék. Ezután még min. 2 órára fagyasztóba tesszük ,utána szeletelhető és fogyasztható. Elvileg hűtőben sokáig eltartható, de sajnos ezt még sosem sikerült letesztelnem.
A datolya nagyon jó hatással van az egészségre, éppen ezért ajánlatos akár mindennap fogyasztani. Magas a glükóz, fruktóz, szacharóz, és kálium tartalma, így biztosítja a gyors energiaellátást. Magas az ásványi anyag tartalma, található benne mangán, réz, foszfor, valamint kálcium, ami segít a csontok erősítésében. Magas rosttartalmának köszönhetően helyreállítja a bélmozgást. Tele van vassal és C-vitaminnal, ez a kombináció hatékonyan kezeli a vashiány miatt létrejött vérszegénységet. Nagy menyiségben találhatóak meg benne A1,- B1,- B2,- B3,- B5- vitaminok.Terhes nőknek is kifejezetten ajánlott! Kiváló méregtelenítő hatással rendelkezik.
Jó étvágyat!!