Vegán Waffel
Száraz:1/2 bögre liszt
1/2 bögre zabpehely lisztté őrölve
1/2 bögre burgonya keményítő
1 ek chia mag vagy lenmag őrölve1 és 1/2 tk sütőpor
1/2 tk szódabikarbóna
pici só
Nedves:2/3 bögre növényi tej1 ek citromlé
2 ek növényi szirup
1tk vanilia aroma
Csokis rész:
2 ek kakaópor
2 ek növényi szirup
1 ek növényi tej
kókuszolaj a sütéshez
Elkészítés:A száraz és a nedves hozzávalókat külön-külön összekeverjük,majd a nedves hozzávalókat lassan, folyamatos kevergetés mellett a szárazhoz adjuk. Miután csomómentesre kevertük, a tésztát két részre osztjuk.
A csokis részhez a kakaóport a növényi szirupot és a növényi tejet jól összekeverjük, ezt követően mehet bele a tészta egyik fele.
Ha mindezzel készen vagyunk nincs más dolgunk mint kisütni a waffeleket méghozzá úgy hogy teszünk a sütöbe mind a sima mind a csokis tésztából ,ennél a résznél bátran engedje el mindenki a fantáziáját !!
Amennyiben a régi hagyományos módot választjátok a sütésre, úgy használjatok elegendő kókuszolajat, bár előfordulhat, hogy az első waffel így is leragad.
Én személy szerint pár hónapja szert tettem egy nagyon szuper szilikonos waffel formára, amit imádok. Mindenkinek csak ajánlani tudom. Minimális olaj szükséges a sütéshez (épp csak egy pici amivel halványan megkenem a formát, de el is hagyható) Ebben egyszerüen nem lehet elrontani és ami a legeslegjobb.........Pillanatok alatt tisztává varázsolható még a mosogatógépben is.
Ebben az esetben 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 10-15 perc alatt készre sütjük.
Friss gyümölcsökkel ,kókuszjoghurttal vagy kókuszfagyival isteni. Megszórhatjátok még mandulaszeletekkel,zúzott kakaóbabbal valamint kendermaggal.
A kendermag személyes kedvencem hiszen tele van értékes tápanyagokkal. A kendermagban fellelhető fehérje a legmagasabb szinten hasznosítható növényi fehérjék közé tartozik. Számos ásványi anyag is megtalálható benne mint például: kalcium,vas,foszfor,magnézium,kálium,cink,mangán és réz. Ezenkívül E-vitamint és B-vitaminokat (B1 ,B2, B3 és B6) is tartalmaz. Gazdag omega 3 és omega 6 zsírsavakban. Cukorbetegeknek is különösen ajánlott, mert segítségével szabályozható a vércukorszint.Bebizonyosodott, hogy rendszeres fogyasztása segít megelőzni az agy degeneratív betegségeit mint például az Alzheimer-kór és Parkinson-kór. Javítja a memóriát és enyhíti a depressziós, szorongásos betegségek tüneteit is.
Jó étvágyat!