Epres- áfonyás- banános turmix
Hozzávalók:
2 db jó érett banán
1 marék eper
1 marék fekete áfonya
1 marék kesudió
pici friss citromlé
vanília aroma
ízlés szerint növényi édesítő
Elkészítés:
Az összes hozzávalót belerakjuk a turmixgépbe és jól összeturmixoljuk. Nagyon finom!! Amennyiben elég erős a turmixgépetek , úgy a kesudiót nem szükséges előre beáztatni, mert így is nagyon krémes lesz. Ha gyengébb géppel dolgoztok akkor ajánlom, hogy a kesudiókat kb 10 perccel előtte forrázzátok le.
A kesudió szintén nagyon tápláló, tele van antioxidánssal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal.Rendkívül sok benne a B2-, B3-, B6- és E- vitamin, koleszterint nem tartalmaz. Magas rosttartalma miatt segít az érrendszerünk karbantartásában valamint koleszterinszintünk normalizálásában. Magas magnézium és kálcium tartalma van. Fogyasztása segít elkerülni a migrént, a fejfájást és az epekő kialakulását.A flavonok egyik osztálya az ún. proanthocyanidin, mely a magas réztartalommal együtt képes harcolni a rákos sejtekkel, meggátolva, hogy osztódjanak. Emellett védelmet nyújt a hajnak, fogfájás ellen is hatékony a magas magnéziumtartalmának köszönhetően. Változókor, menopauza esetén fogyasztása sokat segít a nyugodt alvásban is.
Szép napot!