Avokádó toast

A legjobb dolog a vegán konyhában nem csak az, hogy egészséges, finom és szenvedésmentes, hanem pillanatok alatt elkészíthető szinte a legtöbb étel. Így van ezzel a finom avokádós pirítóssal is. Ha nincs kedved, vagy időd reggel a szükségesnél több időt a konyhában tölteni, vagy esetleg napközben a rohanásban megéhezel és valami igazán táplálóra vágysz, akkor ez a recept pont neked való.

37154287_1789359181109602_618145020523839488_n.jpg

 Hozzávalók:

  • 4 szelet teljeskiőrlésű kenyér (vagy bármilyen más fajta, ízlés szerint)
  • 1 db jó érett avokádó
  • fél lime leve
  • só,bors
  • saláta 
  • 4-5 db koktélparadicsom

 

Elkészítés:

Amíg bedobod a kenyereket pirulni, félbevágod az avokádót, eltávolítod a magját , majd egy villa segítségével még a héjában összenyomkodod. Ha megpirultak a kenyerek nincs más dolgod, mint rákaparod a krémet, sózod, borsozod, majd kézzel rányomod a fél lime levét. Megpakolod salátával, koktélparadicsommal és már kész is.Ha sajnálnád kidobni az avokádó magját , akkor NE TEDD, ugyanis rendkívül egészséges. 

  • gazdag oldható rostokban, amik segítik a gyomor-, és bélrendszer működését
  • segít megelőzni a gyomorfekélyt
  • segít leküzdeni a hasmenést
  • erősít az immunrendszert
  • magas antioxidáns -tartalma lassítja a sejtek öregedését
  • gyulladásgátló tulajdonsága miatt alkalmazható az izom-, és ízületi fájdalmak mérséklésére
  • jó kiegészítő lehet az asztma kezelésére
  • valamint a magban található egészséges zsírok és rostok extra adag energiát adnak, miközben csökkentik a stresszt és elősegítik a fogyást is

Ehhez nincs más dolgod, mint eltávolítani a mag vékony barna héját, majd lereszelni és megszórni vele a salátát vagy pirítóst.

Jó étvágyat!

37157852_1789359081109612_25412904878604288_n.jpg