Avokádó toast
A legjobb dolog a vegán konyhában nem csak az, hogy egészséges, finom és szenvedésmentes, hanem pillanatok alatt elkészíthető szinte a legtöbb étel. Így van ezzel a finom avokádós pirítóssal is. Ha nincs kedved, vagy időd reggel a szükségesnél több időt a konyhában tölteni, vagy esetleg napközben a rohanásban megéhezel és valami igazán táplálóra vágysz, akkor ez a recept pont neked való.
Hozzávalók:
- 4 szelet teljeskiőrlésű kenyér (vagy bármilyen más fajta, ízlés szerint)
- 1 db jó érett avokádó
- fél lime leve
- só,bors
- saláta
- 4-5 db koktélparadicsom
Elkészítés:
Amíg bedobod a kenyereket pirulni, félbevágod az avokádót, eltávolítod a magját , majd egy villa segítségével még a héjában összenyomkodod. Ha megpirultak a kenyerek nincs más dolgod, mint rákaparod a krémet, sózod, borsozod, majd kézzel rányomod a fél lime levét. Megpakolod salátával, koktélparadicsommal és már kész is.Ha sajnálnád kidobni az avokádó magját , akkor NE TEDD, ugyanis rendkívül egészséges.
- gazdag oldható rostokban, amik segítik a gyomor-, és bélrendszer működését
- segít megelőzni a gyomorfekélyt
- segít leküzdeni a hasmenést
- erősít az immunrendszert
- magas antioxidáns -tartalma lassítja a sejtek öregedését
- gyulladásgátló tulajdonsága miatt alkalmazható az izom-, és ízületi fájdalmak mérséklésére
- jó kiegészítő lehet az asztma kezelésére
- valamint a magban található egészséges zsírok és rostok extra adag energiát adnak, miközben csökkentik a stresszt és elősegítik a fogyást is
Ehhez nincs más dolgod, mint eltávolítani a mag vékony barna héját, majd lereszelni és megszórni vele a salátát vagy pirítóst.
Jó étvágyat!