Ínyenc gombás spagetti

Ennek a receptnek a titka, hogy nem kell hozzá semmi extravagáns hozzávaló, mégis nagyon finom. Valamint, ha időhiányban szenvedtek, vagy ha épp nem vagytok konyhatündérek, akkor sem kell kétségbe esni, mert pillanatok alatt elkészül és biztos sikert arattok majd vele.

32459414_1710421915669996_3194255005821435904_n.jpg

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 250 g barna csiperke gomba
  • 1/2 csomag tojásmentes spagetti
  • 1-2 dl száraz fehérbor
  • 1/2 l zöldség alaplé
  • 1-2 ek liszt
  • 1 ek inaktív élesztőpehely
  • 2 kk vegán worcesterszósz
  • 2 kk kakukkfű
  • 1 kk oregánó
  • 1kk majoránna
  • só, bors ízlés szerint
  • olíva olaj

Elkészítés:

Egy lábasban olíva olajat hevítünk, rászórjuk a finomra vágott vöröshagymát. Kicsit lepirítjuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát. Amikor a gombák elkezdenek szép aranybarnára pirulni,sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, a worcesterszószt, valamint a zöld fűszereket. Az egészet jól elkeverjük,megszórjuk 1-2 evőkanál liszttel, majd felöntjük a száraz fehérborral. Pár percig hagyjuk párolódni, ezután hozzáadjuk a zöldség alaplevet. Az egyszerűség kedvéért én fél liter forró vízbe belemorzsoltam egy zöldség leveskockát, elkevertem, majd ezzel öntöttem fel a gombás szószt. Miután felöntöttük az alaplével egyből bele is tesszük a spagettit, majd lassú tűzön, fedő alatt készre főzzük. Amíg a spagetti megfő, ez körülbelül 10-15 perc, párszor nyugodtan keverhettek rajta és ha szükségét érzitek még adhattok hozzá egy kevés vizet. Ha elkészült, már nincs más hátra mint a tálalás. Friss petrezselyemmel és újhagymával még finomabb. Aki pedig kedveli a csipőset, megszórhatja még egy kis chili pehellyel is.

32336796_1710421985669989_625326046928961536_n.jpg

Jó étvágyat!