Kesu - krémes paradicsomos spagetti
Imádom az olasz konyhát, és magát az egész kultúrát éppen ezért nálam nem telhet el hét hogy legalább egyszer ne kerüljön valami olaszos finomság az asztalra.
Hozzávalók:
- spagetti( tojásmentes,gm amilyet szeretnétek)
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 400 g paradicsom ( cherry paradicsom- de lehet aszalt is)
- 2 ek. olíva olaj
- friss fűszernövények ( bazsalikom, kakukkfű, oreganó, petrezselyem, rozmaring)
- 100 g kesudió (előzőleg beáztatva)
- 250 ml zöldségalaplé
- só, bors
Elkészítés:
A spagettit sós vízben megfőzzük. Eközben az áztatott kesudiót , 250 ml vízzel krémesre turmixoljuk egy nagy sebességű turmixgépben. Ezután egy mélyebb serpenyőben olívaolajat hevítünk ,beledobjuk az aprított fokhagymát és egy picit megpirítjuk, de vigyázzunk mert nagyon könnyen megég. Ha már kellően illatozik a fokhagyma, hozzáadjuk a paradicsomokat és a friss apróra vágott fűszereket. Én ezeket a kis paradicsomokat is félbe vágtam, de nem létfontosságú. Amikor a paradicsomok megpuhultak hozzáadjuk a kesukrémet és a zöldségalaplevet , majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Pár perc alatt készre főzzük, amíg a szósz eléri a megfelelően krémes , 'sajtos' állagot és kész is. Tálalás előtt összekeverjük a spagettivel, megszórhatjuk még friss bazsalikommal , esetleg egy-két szem friss paradicsommal is.
A kesudió rendkívül magas magnéziumtartalának köszönhetően véd a magas vérnyomás kialakulásától, a hirtelen fellépő izomgörcsöktől, segít elkerülni a fejfájást.Kalciumtartalma segít a csontok erősítésében.Koleszterinmentes és a benne lévő antioxidánsoknak köszönhetően védi a szívet. A benne található B-és E-vitaminok mellett még rezet is tartalmaz, mely védi a hajat.
Jó étvágyat kívánok!!