Grillezett 'sajtos' melegszendvics
Gyorsan finomat! - az utóbbi időben ez volt a mottóm és a sok elfoglaltságnak köszönhetően született ez a recept.
Hozzávalók:
- 4 szelet kenyér ,vagy egy bagett
- növényi margarin
- 4-5 szem gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 2 marék spenót
- violife füstölt növényi 'sajt'
- só, bors, olaszos fűszerek ( bazsalikom,oregánó, kakukkfű)
Elkészítés;
A hagymát és a gombát vékony szeletekre vágjuk majd egy kevés növényi margarinon elkezdjük aranybarnára pirítani.Fontos, hogy csak a végén fűszerezzük különben a gomba nem pirul meg szépen. Amikor a hagyma és gomba is szépen karamellizálódott megszórjuk frissen őrölt borssal és a zöld fűszerekkel. Ezt követően hozzáadjuk a spenótot. Egy pár perc alatt megfonnyasztjuk, a legvégén pedig sózzuk.
A kenyérszeleteket megkenjük margarinnal,rátesszük a füstölt violife szeleteket, majd a gombás-spenótos tölteléket. A titok pedig, hogy a kész szendvicsek külső felét is vékonyan megkenjük a margarinnal.
Süthetjük melegszendvics sütőben is ez a gyorsabb megoldás, de serpenyőben is elkészíthető.
Ebben az esetben véletlenül se mosogassuk el a hagymás-gombás serpenyőt, hanem nyugodtan használjuk, mert így a serpenyőben maradt fűszeres szaft még ízletesebbé teszi a melegszendvicset.
A spenót rendkívül magas tápértékkel rendelkezik. Magas az A- és K- vitamin tartalma. Összetevőinek fontos szerepe van az idegrendszer fejlődésében. Szintén magas karotinoid- és klorofilltartalmánál fogva rákmegelőző hatása van. További előnye, hogy jó folsavforrás, így terhes nőknek kifejezetten ajánlott a fogyasztása. Sok káliumot tartalmaz, ami pedig bizonyítottan fontos szerepet játszik a vérnyomás szabályozásában.
Jó étvágyat!!