Grillezett 'sajtos' melegszendvics

 

Gyorsan finomat! - az utóbbi időben ez volt a mottóm és a sok elfoglaltságnak köszönhetően  született ez a recept.

 

Hozzávalók:unnamed.jpg

  • 4 szelet kenyér ,vagy egy bagett
  • növényi margarin
  • 4-5 szem gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 marék spenót
  • violife füstölt növényi 'sajt'
  • só, bors, olaszos fűszerek ( bazsalikom,oregánó, kakukkfű)

Elkészítés;

A hagymát és a gombát vékony szeletekre vágjuk majd egy kevés növényi margarinon elkezdjük aranybarnára pirítani.Fontos, hogy csak a végén fűszerezzük különben a gomba nem pirul meg szépen. Amikor a hagyma és gomba is szépen karamellizálódott megszórjuk frissen őrölt borssal és a zöld fűszerekkel. Ezt követően hozzáadjuk a spenótot. Egy pár perc alatt megfonnyasztjuk, a legvégén pedig sózzuk.

A kenyérszeleteket megkenjük margarinnal,rátesszük a füstölt violife szeleteket, majd a gombás-spenótos tölteléket. A titok pedig, hogy a kész szendvicsek külső felét is vékonyan megkenjük a margarinnal.

Süthetjük melegszendvics sütőben is ez a gyorsabb megoldás, de serpenyőben is elkészíthető.

Ebben az esetben véletlenül se mosogassuk el a hagymás-gombás serpenyőt, hanem nyugodtan használjuk, mert így a serpenyőben maradt  fűszeres szaft még ízletesebbé teszi a melegszendvicset.

A spenót rendkívül magas tápértékkel rendelkezik. Magas az A- és K- vitamin tartalma. Összetevőinek fontos szerepe van az idegrendszer fejlődésében. Szintén magas karotinoid- és klorofilltartalmánál fogva rákmegelőző hatása van. További előnye, hogy jó folsavforrás, így terhes nőknek kifejezetten ajánlott a fogyasztása. Sok káliumot tartalmaz, ami pedig bizonyítottan fontos szerepet játszik a vérnyomás szabályozásában.

Jó étvágyat!!