Ínyenc tésztasaláta
Szeretem a tésztát bármilyen formában, na meg a salátát is. Miért ne hozhatnánk össze a kettőt egy ínycsiklandozó találkozás erejéig. Igazi frissítő ugyanakkor laktató étel, elkészítése nem igényel komoly szakmai tudást. Ha éppen kifogytam a "mit is főzzek"ötletekből ez a recept mindig felbukkan.
Hozzávalók:
- 250 g tojásmentes száraz tészta (ízlés szerint választhattok, én ennél a receptnél egy ilyen tricolor csavart tésztát használtam)
- kb 10 szem koktélparadicsom
- 1/2 kígyóuborka
- pritaminpaprika (sárga, piros, zöld mindegyik színből legalább 1/4 )
- 1 db lilahagyma
- 1 kis konzerves kukorica
- fekete olívabogyó
- aszalt paradicsom
Az öntethez:
- 1 bögre extra szűz olívaolaj
- 1 bögre fehérborecet
- só, bors ízlés szerint
- 1 ek aprított fokhagyma
- 1 ek oregáno ( lehet szárított is)
- 1 ek bazsalikom (friss)
- 2 ek petrezselyem (friss)
Elkészítés:
A tésztát lobogó forró sós vízben haraphatóra (al dente) főzzük. Eközben a salátához való zöldségeket ízlés szerint aprítjuk. Majd ha kész vagyunk elkészítjük az öntetet is. Ehhez egy tálban jól elkeverjük az olívaolajat a fehérborecettel sóval, borssal, és a fokhagymával. A friss zöldfűszereket felaprítjuk,majd elkeverjük az olívaolajos öntetben. Akik szeretik a csípőset, nyugodtan szórhatnak még bele egy kis őrölt chilit is. A kifőtt tésztát leszűrjük, majd megvárjuk amíg hűl egy kicsit. Ezt elősegíthetjük, úgy is, hogy jéghideg folyó víznél átöblítjük. Ha kellően lehűlt a tészta, már csak annyi dolgunk van, hogy jól összeforgatjuk a gyönyörű színes zöldségekkel és meglocsoljuk a finom zöldfűszeres öntettel és tálalhatjuk is.
Jó étvágyat kívánok!!