Ínyenc tésztasaláta

Szeretem a tésztát bármilyen formában, na meg a salátát is. Miért ne hozhatnánk össze a kettőt egy ínycsiklandozó találkozás erejéig. Igazi frissítő ugyanakkor laktató étel, elkészítése nem igényel komoly szakmai tudást. Ha éppen kifogytam a "mit is főzzek"ötletekből ez a recept mindig felbukkan. 

27545006_1613637952015060_2096817079006618923_n.jpg

 

Hozzávalók:

  • 250 g tojásmentes száraz tészta (ízlés szerint választhattok, én ennél a receptnél egy ilyen tricolor csavart tésztát használtam)
  • kb 10 szem koktélparadicsom
  • 1/2 kígyóuborka
  •  pritaminpaprika (sárga, piros, zöld mindegyik színből legalább 1/4 )
  • 1 db lilahagyma
  • 1 kis konzerves kukorica
  • fekete olívabogyó
  • aszalt paradicsom

Az öntethez:

  • 1 bögre extra szűz olívaolaj
  • 1 bögre fehérborecet
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 ek aprított fokhagyma
  • 1 ek oregáno ( lehet szárított is)
  • 1 ek bazsalikom (friss)
  • 2 ek petrezselyem (friss)

 

Elkészítés:

A tésztát lobogó forró sós vízben haraphatóra (al dente) főzzük. Eközben a salátához való zöldségeket ízlés szerint aprítjuk. Majd ha kész vagyunk elkészítjük az öntetet is. Ehhez egy tálban jól elkeverjük az olívaolajat a fehérborecettel sóval, borssal, és a fokhagymával. A friss zöldfűszereket felaprítjuk,majd elkeverjük az olívaolajos öntetben. Akik szeretik a csípőset, nyugodtan szórhatnak még bele egy kis őrölt chilit is. A kifőtt tésztát leszűrjük, majd megvárjuk amíg hűl egy kicsit. Ezt elősegíthetjük, úgy is, hogy jéghideg folyó víznél átöblítjük. Ha kellően lehűlt a tészta, már csak annyi dolgunk van, hogy jól összeforgatjuk a gyönyörű színes zöldségekkel és meglocsoljuk a finom zöldfűszeres öntettel és tálalhatjuk is. 

Jó étvágyat kívánok!!