Tócsi kicsit másképp

Szerencsés vagyok, mert a kisfiam nagyon jó alvó, így ma is volt időm egy kicsit kiszakadni a mókuskerékböl és egy kicsit elvonulni a konyhába.... Persze ez nem mindenki számára jelenti a pihenést,de én ott tudok igazán kikapcsolódni. Viszont ma valami könnyű ebédre vágytam, ami gyorsan elkészül, ugyanakkor laktató is.

cukkinitocsi1.jpg

Hozzávalók:

  • 1 közepes méretű cukkini
  • 3 kisebb burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 bögre liszt ( lehet gluténmentes is)
  • chilipehely ( opcionális)
  • só, bors ízlés szerint
  • olaj

Az újhagymás-petrezselymes mártogatóshoz:

  • vegán tejföl vagy szójajoghurt
  • 1 szál újhagyma
  •  friss petrezselyem
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors ízlés szerint

 

Elkészítés:

  1. A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk , majd lereszeljük. Az egyszerűség és a gyorsaság kedvéért én ehhez az aprítógépem reszelő funkcióját használtam.
  2. A lereszelt zöldségeket sózzuk,borsozzuk ízlés szerint, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is. 
  3. Jól elkeverjük,hogy a fűszerek mindenhol átjárják a reszeléket, majd állni hagyjuk 10 percig.
  4. Amikor egy kicsi levet eresztett,hozzáadom a lisztet és jól elkeverem ,hogy ne legyen csomós.
  5. Egy serpenyőben kevés olajat hevítek, majd egy evőkanál segítségével kis kupacokat halmozok a serpenyőbe.
  6. A tócsik mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
  7. A mártogatóshoz felaprítjuk az újhagymát, a fokhagymát és a petrezselymet. Majd összekeverjük a vegán tejföllel és a fűszerekkel.
  8. Ezután már nincs is más dolgunk, mint jóízűen falatozni.

 

cukkinitocsi3.jpg

 

cukkinitocsi3.jpg