GreenChili-Vegan Blog

2018.sze.30.
Írta: Király Kata Szólj hozzá!

Héjában sült burgonya párolt ceruzababbal karamellizált hagymával és mustáros-kakukkfüves öntettel

Könnyen elkészíthető őszi vacsi ami önmagában is nagyon finom viszont kiválóan alkalmas akár köretként is egy ünnepi vacsorához. A citromnak és a kakukkfüves öntetnek köszönhetően rendkívül frissítő íze van.  Hozzávalók: 450 g apró szemű burgonya 1 ek olíva olaj 250 g ceruzabab 2 kisebb fej…

Tovább

Vöröslencse curry

Akik szeretik az indiai konyhát valószínűleg már mind hallották a curry szót és pontosan tudják milyen kellemesen pikáns ízt kölcsönöz a fogásoknak. A kari egy Dél- Indiában népszerű fűszernövény, a Távol-Keleten honos citrusféle cserje, melynek levelét használják ízesítésre. A karhi pedig egy…

Tovább

Gluténmentes zabpalacsinta

Vasárnap általában a pihenő nap , ilyenkor nem foglalkozom az idővel. Szeretek magamtól felébredni és mindent valahogy lassított üzemmódban végezni. Nincs kapkodás, nem kell sietni sehová. Éppen ezért nem is aggódom olyan kis apróságokon, hogy mit vagy mikor reggelizzek. Viszont szeretem megadni a…

Tovább

Fahéjas zabkása az esős őszi napokra

Sokaknak rossz kedve lesz az őszi idő beköszöntével, pedig ennek az évszaknak is megvan a maga szépsége. A fák csodás színekben pompáznak, a hideg reggeli smoothiekat felváltják a melengető reggelik, végre élvezhetjük a forró teánkat összekucorodva egy pléddel a kanapén. Amit lássuk be nyáron a 40…

Tovább

Kesukrémsajt friss zöldfűszerekkel

Itt van az ősz, elkezdődött az iskola, lassan mindenki visszatér a jól megszokott mindennapokhoz. Ahogy egyre inkább borúsra fordul az idő, úgy egyre inkább kívánjuk a laktatóbb reggeliket is. Ezért ma reggel a megszokott smoothie-m helyett inkább egy meleg pirítósra vágytam, de a szokásos…

Tovább