GreenChili-Vegan Blog

2018.ápr.15.
Írta: Király Kata Szólj hozzá!

Mandulavaj

Magvaj... manapság egyre többet hallani ezt az elnevezést. Bevallom amíg nem voltam vegán nem is halottam róla, azt sem tudtam mi fán terem. Azóta viszont nem telik el úgy nap, hogy ne fogyasszam. Magvajat bármilyen olajos magból készíthetünk. Legelterjedtebb közülük mégis a mogyoróvaj,a tahini vagy…

Tovább

Lencsés gombás vagdalt

Gyerekként annyira nem rajongtam a húsért, de fasírozottal mindig nagyon könnyen megvehetett bárki. A fasírozottat minden formában szerettem bár leginkább golyózva, mert úgy játék közben is elfért az egyik kezemben viszont az egyszerűség kedvéért sokszor kaptuk tepsiben sült formában. Amióta vegán…

Tovább

Erdei gyümölcsös smoothie bowl

Ahogy közeleg az igazi tavasz úgy vágyom egyre jobban a színes gyümölcsökre és a könnyű de finom reggelikre. Amint napsütésre ébredek szinte leírhatatlan vágyat érzek egy jó smoothie-ra. Tele van vitaminnal, frissességgel. laktató és nem mellesleg szemet gyönyörködtető. Garantáltan feltölt…

Tovább

Zöldfűszeres kesusajt

A vegánságban számomra a legnagyobb kihívás a sajtokról való lemondás. Sokszor még mindig képes vagyok megállni a bolt sajtrészlege előtt és elkalandozni... Imádtam a sajtot minden formában. Aztán rájöttem, hogy erről sem kell lemondanom csupán új alternatívák felé kell fordulnom. Ma már szinte…

Tovább