Tavaszváró zabkása

Megérkeztek az első eprek a boltokba, bár még nincs szezonja. De a gyönyörűen pirosló eprek és a szinte folyamatos napsütés hatására valahogy a hideg ellenére is elkapott a tavaszi hangulat. Ezért gondoltam összehozom a kellemeset a hasznossal. A tápláló és melengető zabkását tavaszi köntösbe öltöztettem. Ez szintén egy olyan recept, aminek elkészítés nem igényel nagy szaktudást vagy éppen sok időt. Viszont azt gondolom az eredmény magáért beszél és isteni finom.

28684814_1640766965968825_5530092797437644025_n.jpg

Hozzávalók:

  • 1 bögre zabpehely
  • 1 és 1/2 bögre növényi tej ( ebben az esetben kókusztejet használtam)
  • 1 jó érett banán
  • 5 szem eper ( mérettől függően változhat )
  • fahéj

Díszítéshez

  • 1 ek magvaj ( mandula,mogyoró, kesudió stb.)
  • 1 kk chia mag
  • 1 kk kókuszreszelék
  • friss eper, málna, vagy banán ízlés szerint

Elkészítés:

A banánt meghámozzuk és egy villa segítségével jól szétnyomkodjuk.Pár szem epret is felkockázunk. A zabpelyhet, a növényi tejjel, a banánpürével és az eper darabkákkal egy lábasban feltesszük főni. Közepes lángon folyamatos kevergetés mellett körülbelül 10 perc alatt készre főzzük. Az elkészült zabkásához ízlés szerint keverhetünk még egy kis fahéjat. Ezután következhet a tálalás. Kikanalazzuk a zabkásánkat egy tálkába, megszórjuk a friss gyümölcsökkel, a kókuszreszelékkel, a chia maggal és a magvajjal. Itt bátran kiélhetitek a kreatívításotokat, minden a fantáziátokra van bízva.

Jó étvágyat kívánok!!